Hoe maak ik geld van stenen?

Hoe maak ik geld van stenen

Smartfee is vooral bekend geworden omdat zij de eerste partij in Nederland was die hypotheken via de Duitse VOLKSBANK, met super lage rentetarieven, kon aanbieden. Niet voor iedereen geschikt, dus de vraag is al snel, kan je ook voor een hypotheek bij de Nederlandse banken terecht bij Smartfee? Jazeker! Bij  Smartfee kan je ook terecht  voor alle overige hypotheken! Door het ruime aanbod kan Smartfee altijd de hypotheek zoeken die het best bij je past. Bijvoorbeeld als je interesse hebt in het opnemen van je overwaarde uit je eigen huis, het zogenaamd geld uit stenen halen.

Daar is hele mooie oplossing voor. En dat wil ik graag toelichten. Een hoge overwaarde is een zekerheid voor de bank en voor jezelf. Hierdoor kan je, als een extra bedrag leent, de rente die je hiervoor moet betalen laten bijschrijven op de hoofdsom. Hierdoor neemt wel je schuld toe maar het voordeel is dat je deze extra maandlasten dus niet hoeft te betalen. De bank zal je dan toch deze extra hypotheek kunnen geven ondanks dat je inkomen niet voldoende is. Een voorbeeld om dit te verduidelijken: Een echtpaar, beide 70 jaar. Zij bezitten een huis met een vrije verkoopwaarde van € 400.000,- . Zij hebben een gezamenlijk pensioen inkomen van € 35.000,-. De huidige hypotheek is € 156.000,-.De huidige maandlast bedraagt € 512,-. Zij willen graag de overwaarde uit hun huis opnemen.

Wat is de oplossing?

Er is een leennorm, “de verbeterde klantsituatie met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)”. Hierdoor mag men € 174.000,-  lenen. Dit tegen een rentepercentage voor 20 jaar vast van 2,69%. Hierdoor hebben ze ten opzichte van hun vorige hypotheek al direct lagere lasten, nl. € 393,- per maand en hebben zij direct voor 20 jaar zekerheid voor wat betreft hun woonlasten. Alleen wil men nog een extra bedrag lenen om zo  aanpassingen in huis te laten doen en een aantal overige wensen in vervulling te laten gaan. En dat kan met de overwaarde hypotheek. Door de Overwaarde hypotheek van de ABN AMRO te kiezen als nieuwe bank komt er nog eens € 78.000,- vrij te besteden geld. De extra lasten van deze hypotheek worden bij de hypotheek opgeteld en daardoor heeft de klant geen extra lasten maar wel geld uit de stenen gehaald! In deze situatie zal over 20 jaar de totale hypotheekschuld zijn toegenomen tot ongeveer € 321.000,-  Bij een verkoop blijft er dan nog steeds voldoende over om de volledige hypotheek in te lossen zelfs als de marktwaarde gelijk blijft. Iedere situatie is anders en daarom kom langs of bel met Corné