Kan ik nog wel een huis kopen?

Kan ik nog wel een huis kopen?

Vanochtend sloeg ik de krant open en zag de kop: “huizen 20% duurder vergeleken met zelfde periode vorig jaar”. Regelmatig grijpen klanten mis omdat hun bod, dat al boven de vraagprijs ligt, niet hoog genoeg is. Een schaarste in het aantal woningen dat te koop staat en relatief weinig nieuwbouw. Het zijn allemaal factoren die de prijzen voor de woningen opdrijven. Moet ik mij wel in deze markt begeven vragen veel mensen mij? En nog steeds kan ik deze vraag volmondig met ja beantwoorden.

Het is interessant om juist nu van huis te wisselen

Belangrijkste reden is de nog steeds de historisch lage rente. Een hypotheek afsluiten is zelden zo voordelig geweest met ook zeer lage rentetarieven op lange termijn. Verder moet je misschien duur kopen, maar kan je ook duur verkopen. Per saldo is het voor huizenbezitters toch heel interessant om juist nu van huis te wisselen. Je maandlasten worden vaak een stuk lager, 2% voor 30 jaar is geen uitzondering en soms kan het nog lager. Het kan ook interessant zijn om je huidige hypotheek om te zetten waardoor je op termijn een grote besparing in je woonlasten krijgt. Ook senioren kunnen hun hypotheek oversluiten met lagere lasten en de overwaarde bijvoorbeeld schenken aan kinderen.

Dit omdat de drempel voor starters nu nog hoger geworden is om een eerste huis te kunnen kopen. Moeten zij nu wel willen kopen? Ook ja zeg ik hier ja op. En zeker als ouders kunnen bijspringen. Want dit kan nu tegen goede voorwaarden die ook veel belastingvoordeel opleveren. Dit is een regeling waarvan we niet zeker weten hoe lang deze nog stand houdt. Dus als je het kan als ouder, dan zou ik zeggen, doe het dan nu.

Wij adviseren je bij het kopen van een huis

En hoe zit dat met het advies van Smartfee? Ik kan nu zeggen dat ik mijn naam eer aan doe. Want of ik nu een, twee, drie of zelfs vier keer met een aanvraag in de weer moet, het blijft binnen het vooraf afgesproken tarief. Wij zijn er voor je, gedurende het hele traject, voor hoelang dat ook duurt. Zodat iedereen uiteindelijk het huis van zijn/haar dromen vindt met de hypotheek die hierbij past.

Laat je vooral goed informeren zodat als het moment komt dat je toe wilt slaan, je daar ook helemaal klaar voor bent. Eén stap voor op anderen helpt je in deze spannende tijd.  Weet wat je maximale hypotheek is, wat de waarde is van je huidige huis en of je op steun van je ouders kan rekenen. Ik ga daar graag samen met je doorheen zodat jouw kansen in deze gespannen huizenmarkt zo groot mogelijk zijn.

Maak nu een afspraak!