Subsidies om energiezuinigheid te verbeteren

Subsidies om energiezuinigheid te verbeteren

Duizenden euro’s besparen? Er is kans dat jij dit kan! Veel woningeigenaren willen graag hun huis verduurzamen. Het is dan ook belangrijk te kijken naar de beschikbare subsidies, dat scheelt je al gauw een hoop geld.

Subsidies

Er is een investeringssubsidie waar je tot 30% van de investering terugkrijgt. De vorige jaren was deze subsidie maar tot 20%, daarom is het in 2022 nog veel aantrekkelijker te investeren in een verduurzaming van het huis, zeker wanneer je ook denkt aan de stijgende energieprijzen.

Verduurzaming

Wij hebben recentelijk een blog gemaakt over de manieren waarop je kan verduurzamen, die kan je hier lezen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen is het de bedoeling om minimaal twee maatregelen uit te voeren binnen een looptijd van twee jaar. Ook wanneer je jezelf hebt aangesloten op het warmtenet telt dit als een verduurzaming.

Dit geldt niet voor nieuwbouwwoningen, pas daar dus voor op. Je moet eigenaar en bewoner zijn van het huis waar je deze verduurzamingen voor doet. Verder moet je ook aan een minimale isolatiewaarde voldoen. De oppervlaktes van spouwmuur- en gevelisolatie moeten minimaal 10m2 bedragen, voor vloer-, bodem- en dakisolatie bedraagt dit 20m2. Voor alle details en voorwaarden kan je dit artikel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland lezen. Je kan daar ook een indicatie krijgen van de subsidie die je zou kunnen krijgen.

Geïnteresseerd?

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de verduurzaming van jouw woning zo gunstig mogelijk gefinancierd wordt. Wij werken bijvoorbeeld samen met Susteen, onderdeel van Flexfront. Susteen zorgt ervoor dat alle mogelijkheden voor verduurzamingen in jouw huis voor jou op een rijtje worden gezet. Ze streven er al 13 jaar naar de verduurzaming van bestaande woningen toegankelijker, betaalbaarder en gemakkelijker te maken. Indien je meer wilt weten, kan je gerust contact opnemen met mij opnemen. Je kan altijd een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken.