Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek afsluiten en snel vermogen opbouwen waarbij de maandlasten dalen
Lineaire Hypotheek afsluiten via Smartfee. Bekijk onze Hypotheken

Bij de lineaire hypotheek wordt gedurende de looptijd periodiek een vast bedrag afgelost. Bij een looptijd van 30 jaar (= 360 maanden) moet per maand dus 1/360e deel worden afgelost. Gevolg hiervan is dat de rente jaarlijks lager worden. Door de geldverstrekker wordt deze hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase, bijvoorbeeld bij incourante onderpanden. Op deze manier vermindert het risico voor de bank snel. Een lineaire hypotheek afsluiten wordt door de opkomst van andere, voordeligere hypotheekvormen niet vaak meer gedaan.

Voordelen Lineaire hypotheek afsluiten

  • je bouwt snel en veilig vermogen op met de aflossingen;
  • de maandlasten nemen af gedurende de looptijd;
  • deze hypotheek is goed te combineren met andere hypotheekvormen.

Nadelen Lineaire hypotheek

  • hoge maandlasten bij aanvang;
  • fiscaal voordeel neemt af gedurende de looptijd;
  • ten opzichte van andere vormen is de lineaire hypotheek fiscaal minder voordelig.

De lineaire hypotheek is nuttig voor mensen die hun woonlasten relatief snel willen verminderen. Zodat zij bijvoorbeeld in deeltijd kunnen gaan werken, of vervroegd uit kunnen treden. Ook is de lineaire hypotheek interessant voor mensen die bijvoorbeeld een beroep hebben dat gepaard gaat met financiële risico’s, en bang zijn dat het later door omstandigheden een stuk slechter zal gaan. Door de hoge beginlasten is de hypotheek niet geschikt voor mensen met een ‘laag’ (start)salaris.

Financieel advies

Een duidelijke vorm van financieren die de lasten in vaste porties verdeeld. Een Lineaire hypotheek afsluiten zorgt voor veiligheid en zekerheid. Of dit bij u past of misschien wel een combinatie van verschillende vormen, dat vertel ik u graag in een persoonlijk gesprek. Dan bespreek ik met u uw persoonlijke situatie en samen bepalen we wat voor uw het beste werkt en het beste rendement heeft. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Maak een afspraak en ik geef u graag een persoonlijk financieel advies op maat.