Sparen en beleggen

Sparen en Beleggen

Er zijn volop mogelijkheden om uw geld te laten renderen. Als u financieel in de gelegenheid bent kunt u ervoor kiezen een deel van uw vermogen te sparen of beleggen. De keuze om te sparen of te beleggen heeft vooral te maken met het risico dat u bereid bent te lopen. Bij sparen weet u waar u aan toe bent. Bij alle spaarproducten is er volop keuze in verschillende looptijden en rentepercentages. De rente die u vergoed krijgt stijgt met de looptijd en met het vrij opneembaar bedrag. Er is ook nog keuze uit variabele rente en vaste rentes. In het laatste geval is dit een depositorekening. Bij sparen krijg je altijd je inleg minimaal terug. Maar op dit moment staat de rente zo laag dat het geld nauwelijks vermeerdert en door inflatie zelfs kan dalen in waarde. Dan kunt u kiezen voor beleggen. U heeft dan kans op een hoger rendement, maar het kan ook zo zijn dat u (een deel van) uw inleg verliest. Meer weten over Sparen en Beleggen? Maak een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur van Smartfee.

Spaarproduct

Een spaarproduct is voor de meeste mensen bekend in de vorm van een gewone spaarrekening. We kennen echter ook de spaarverzekering, een combinatie tussen een verzekering en een spaarrekening. Je kunt sparen voor een bepaald doel. Ook kun je sparen voor onverwachte uitgaven.

Beleggingsproduct

Een beleggingsproduct is een product waarmee kapitaal wordt opgebouwd op basis van beleggingen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor aflossing van een gedeelte van de hypotheek of voor de studie van de kinderen. We onderscheiden hierin een tweetal varianten.

Sparen of beleggen via Smartfee

Het spaarrendement is op dit moment dus niet zo hoog vanwege de lage rente, maar biedt u wel veel zekerheid. Het uiteindelijke beleggingsrendement kan daarentegen dus veel hoger zijn maar brengt ook risico’s met zich mee. Wat het beste bij u past kan Smartfee samen met u bepalen. Wij hebben kennis van alle mogelijkheden en zetten deze graag voor u op een rij.