Spaarproduct

Spaarproduct met hoog spaarrendement

Een spaarproduct is voor de meeste mensen bekend in de vorm van een gewone spaarrekening. We kennen echter ook de spaarverzekering, een combinatie tussen een verzekering en een spaarrekening. Je kunt sparen voor een bepaald doel. Ook kun je sparen voor onverwachte uitgaven. Misschien denkt u wel, waarom zou ik nu moeten sparen. Ik krijg nauwelijks rente en ik betaal wel belasting over mijn spaargeld (de eerste € 30.846,- is vrijgesteld). Wat is dan het spaarrendement? Maar het antwoord is eenvoudig, het is altijd slim om te sparen. Het doel is niet om rijk te worden maar om van uw spaargeld en het spaarrendement een buffer op te bouwen voor onvoorziene uitgaven. Laat je door de instelling bij wie je een spaarrekening wilt openen, vooraf inhoudelijk goed informeren. Maak voor meer informatie over het spaarproduct van Smartfee een vrijblijvende afspraak.

Informatie over spaarproducten

Je denkt erover om te gaan sparen. Misschien wil je maandelijks een bedrag opzij zetten, bijvoorbeeld omdat:

  • er iedere maand geld overblijft
  • je een erfenis hebt ontvangen of een 13e maand
  • je vakantiegeld hebt gekregen

Als je regelmatig geld opzij wilt zetten, voor de korte of langere termijn, kun je kiezen uit diverse spaarvormen. In dit onderdeel tref je algemene informatie aan over sparen. Voordat je je informeert over verschillende spaarproducten, bedenk dan eerst:

  • Op welke termijn wil ik het geld weer opnemen?
  • Welk bedrag heb ik minimaal nodig voor een bepaald doel of voor onverwachte uitgaven?
  • Welk bedrag kan ik maximaal missen per periode?

Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, is het eenvoudiger om uit de verschillende aanbiedingen een keuze te maken.

Welke spaarvorm past het beste bij jouw situatie?

Je wilt graag gaan sparen. Je hebt bijvoorbeeld een erfenis gekregen. Of misschien wil je je vakantiegeld niet meteen uitgeven. Je kunt sparen voor later of voor je kinderen. Maar ook omdat je afwasmachine erg oud is en je binnenkort misschien een nieuwe moet kopen.

Welke manier van sparen past het beste bij jou? Beantwoord voor jezelf de volgende vragen:

  • Waarvoor wil ik sparen?
  • Wanneer heb ik het geld dat ik spaar nodig?

Sparen op een betaal- of spaarrekening

Je kunt geld sparen op een betaalrekening. Een betaalrekening is een gewone bank- of girorekening.

Sparen op een betaalrekening heeft twee voordelen:

  • Je mag je geld altijd van je rekening halen. Je geld is dus vrij opneembaar.
  • Je loopt geen beleggingsrisico.

Het nadeel is dat je bij een betaalrekening vaak weinig of geen rente krijgt. Veel banken hebben spaarrekeningen waar je rente krijgt over het bedrag dat op de rekening staat. De rente hangt soms af van de hoogte van je spaargeld. Ook mag je bij sommige spaarrekeningen maar een bepaald bedrag per keer of periode van je rekening halen.

Sparen met een spaarverzekering

Een spaarverzekering is een combinatie van geld sparen en verzekeren. Je betaalt iedere maand premie voor de verzekering. Daarmee verzeker je je van een bedrag voor de toekomst.

Wanneer krijg je het geld?

Je spreekt van tevoren een datum af met de financiële onderneming waar je een spaarverzekering hebt. Alleen als je op de afgesproken datum nog in leven bent, dan krijg je het geld.

Wat als je overlijdt voor de datum dat je het geld zou krijgen?

Vaak zit er bij een spaarverzekering een soort overlijdensrisicoverzekering. Als je eerder overlijdt dan de einddatum van je spaarverzekering, keert de verzekering gelijk uit aan je nabestaanden. Het is belangrijk om te weten dat je voor deze verzekering extra moet betalen. Deze kosten gaan af van de premie die je iedere maand betaalt. Het bedrag dat overblijft, is het spaardeel van je premie en zorgt ervoor dat je spaargeld opbouwt.

Wat zijn de voorwaarden?

Bij een spaarproduct spaar je meestal een paar jaar. Je kunt niet altijd tussendoor geld van je rekening halen. Als het wel kan, is het vaak niet voordelig om te doen. Laat je dus informeren door één van de smartfee.nl adviseurs!

Zelf rekenen

Wat is uw financiële ruimte? Wat kunt u lenen? Smartfee biedt u een aantal handige tools waar u al een eerste berekening mee kunt maken.

Beleggingsproduct

Een beleggingsproduct is een product waarmee kapitaal wordt opgebouwd op basis van beleggingen. Druk op de button hieronder voor meer informatie.

Financiële diensten

Naast hypotheken van nagenoeg alle Nederlandse geldverstrekkers, biedt Smartfee bijvoorbeeld ook de hypotheek van de Duitse Volksbank.