Woonlastenverzekering

Woonlastenverzekering vergelijken

Heerlijk wonen is iets waar we allemaal dagelijks van kunnen genieten. Neemt niet weg dat de maandelijkse kosten om te wonen daar deel van uitmaken. En wat is er prettiger dan je geen zorgen te hoeven maken over het betalen van deze maandelijkse kosten en daarnaast ook nog leuke dingen te kunnen blijven doen. Echter kun je de maandelijkse kosten om te wonen wel blijven betalen als er iets gebeurt met je baan of met je gezondheid? Het zal je maar gebeuren dat het inkomen daalt en de lasten hetzelfde blijven. Dan ontstaat er maandelijks een tekort en dat gaat weer ten koste van je woon- en leefplezier. Een woonlastenverzekering is hiervoor de oplossing. De financieel adviseur van Smartfee.nl informeert je graag uitgebreider.

Voor wie is de woonlastenverzekering?

De woonlastenverzekering is een verzekering die bedoeld is voor iedereen die vaste maandelijkse woonlasten heeft, zoals:

  • eigen woningbezitters
  • huurders
  • werknemers in loondienst
  • zelfstandigen

De financieel adviseur van Smartfee.nl kan samen met jou bepalen of een dergelijke woonlastenverzekering van toepassing is op jouw persoonlijke situatie.

Wat is verzekerd?

Met de woonlastenverzekering verzeker je mogelijke financiële risico’s in geval van werkloosheid of arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of een ongeval. De financiële adviseur bepaalt samen met jou, welk bedrag er verzekerd zou moeten worden om de woonlasten te kunnen blijven betalen. Er wordt dus samen een te verzekeren maandbedrag vastgesteld. Dit maandbedrag staat overigens los van jouw maandelijkse inkomen maar heeft dus betrekking op de woonlasten en is zoals gezegd afhankelijk van de eigen persoonlijke situatie. Het minimaal te verzekeren maandbedrag bedraagt € 150,00 en het maximale maandbedrag € 2.500,00.

Gratis dekking!

De woonlastenverzekering biedt naast de standaard al uitgebreide dekking ook nog een gratis extra dekking. In het geval je als verzekerde door een ongeval komt te overlijden keert deze verzekering ineens een bedrag uit van 24 keer het door jou verzekerde maandbedrag!

Premie woonlastenverzekering

Voor de woonlastenverzekering betaal je een verzekeringspremie. De hoogte van deze premie is van een aantal zaken afhankelijk, zoals bijvoorbeeld de hoogte van het te verzekeren maandbedrag en de looptijd van de verzekering. De premie van de door Smartfee.nl aangeboden woonlastenverzekering behoort tot de scherpste in de markt. De verzekeringspremie kan zowel per maand als ineens (koopsom) worden betaald. Het is ook mogelijk een combinatie van maandpremie en koopsom te kiezen. Je hebt de keuze om de premie die je voor de woonlastenverzekering betaalt en van toepassing is op het arbeidsongeschiktheid gedeelte fiscaal aftrekbaar te maken op het inkomen. De financieel adviseur van Smartfee.nl kan je hier alles over vertellen.

Rekenvoorbeeld

Om je een idee te geven van de premiestelling hebben we hieronder een praktijkvoorbeeld opgenomen:

Joop is 35 jaar als hij een woonlastenverzekering afsluit. In overleg met een smartfee.nl adviseur kiest Joop voor een verzekering tegen het risico van arbeidsongeschikt (AO). Bij AO wil hij na een half jaar een uitkering ontvangen, omdat hij zelfstandig is en de eerste zes maanden zelf kan opvangen met zijn reserves. Joop kiest voor een verzekeringsduur van 20 jaar, omdat hij dan verwacht zijn huis te hebben afgelost en zijn maandlasten dan automatisch aanzienlijk dalen. Joop verzekert een bruto maandlast van € 1.250,-.

Deze verzekering kost Joop € 87,35 per maand (fiscaal aftrekbaar). Als Joop 39 is, wordt hij ziek. Zes maanden later start de smartfee.nl woonlastenverzekering met uitkeren. Vanaf dat moment betaalt Joop geen premie meer, maar ontvangt hij wel de uitkering. Zolang Joop arbeidsongeschikt is, kan hij zijn hypotheeklasten gewoon blijven betalen. In totaal ontvangt Joop een bedrag van € 292.500 (19,5 jaar lang een uitkering van € 1.250 per maand). Zo heeft Joop optimale zekerheid, voor een prima premie.

100% premievrijstelling

In het geval je een beroep moet doen op de door jou afgesloten woonlastenverzekering en er een uitkering volgt, betaal je gedurende de uitkeringsperiode geen verzekeringspremie.

Zelf rekenen

Wat is uw financiële ruimte? Wat kunt u lenen? Smartfee biedt u een aantal handige tools waar u al een eerste berekening mee kunt maken.

Hypotheken

De aankoop van een huis is vaak de grootste investering in je leven. Wie een nieuwe huis wil kopen, zal dan ook vrijwel altijd geld moeten lenen.

Sparen en beleggen

Een beleggingsproduct is een product waarmee kapitaal wordt opgebouwd op basis van beleggingen. Een spaarproduct is voor de meeste.