Financiële ruimte bij een hypotheek

Financiële ruimte bij een hypotheek

De vraag “Wat is mijn financiële ruimte bij een Hypotheek” wordt vaak gesteld. Zowel door mensen die voor het eerst een hypotheek afsluiten, als door mensen die hun huidige hypotheek willen verhogen voor wat extra financiële ruimte. De beslissing is genomen, je gaat (samen) een huis kopen. Een grote stap die heel erg leuk maar ook vaak spannend is. Misschien heb je al een huis op het oog of moet je nog volop gaan zoeken. Het is prettig als je voordat je tegen je droomhuis aanloopt je al weet wat je financiële ruimte is. Want zeker in deze tijd is snel kunnen handelen belangrijk. En als je al weet waar je aan toe bent, zoekt dat toch meer ontspannen. Ook helpt het de zoektocht gerichter te maken en weet je in welke prijsklasse je kan zoeken.

Hypotheek verhogen

Of u uw huidige hypotheek kunt verhogen hangt af van een aantal factoren. De marktwaarde van uw woning is belangrijk. Maar ook de hoogte van uw huidige hypotheek en uw inkomen. Als u bij aan de voorwaarden voldoet heeft u de mogelijkheid uw hypotheek te verhogen. Dit kunt u gebruiken voor het verbouwen van uw woning, maar ook om een beetje extra financiële ruimte te krijgen. Die kunt u gebruiken als aanvulling op uw pensioen, om uw kinderen te laten studeren of andere belangrijke zaken in het leven. Als u uw huis onder NHG heeft gekocht dan kan ook de verhoging onder NHG worden afgesloten. Dan moet er een nieuw taxatierapport worden gemaakt.

Advies over financiële ruimte bij een hypotheek

Smartfee.nl geeft voor zowel de eerste hypotheek als het verhogen van de huidige hypotheek graag een volledig en deskundig advies. De keuze is enorm. Smartfee biedt naast de meeste Nederlandse aanbieders van hypotheken ook de Volksbank in Duitsland aan. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Corné Leenaars

Corné Leenaars
Directeur / Erkend Hypotheek & Financieel Adviseur

Nina

Nina Vertkas
Erkend Hypotheek & Financieel Adviseur