Mijn maximale hypotheek

Mijn maximale hypotheek berekenen

Voordat u een huis gaat kopen wilt u natuurlijk weten wat er binnen uw mogelijkheden ligt. Wat kunt u maximaal lenen. Dat zoekt fijner en zo voorkomt u teleurstellingen achteraf als uw droomhuis toch niet haalbaar blijkt. Met de tool van de Hypotheekbond kunt u uw maximale hypotheek berekenen en krijgt u gemakkelijk een indicatie van wat de financiële mogelijkheden zijn. Smartfee wil graag in een persoonlijk gesprek dit verder uitwerken tot een advies op maat. Zodat uw droomhuis wel bereikbaar wordt.

Hypotheek berekenen

Door middel van het invullen van uw gegevens in de tool krijgt u een eerste goede indicatie. Als eerste is uw bruto inkomen een belangrijke indicator. Maar ook hoe u dit verdient. Doet u dit in loondienst of bent u eigen ondernemer? En krijgt u misschien nog extra’s zoals een dertiende maand? Daarnaast kunt u ook het inkomen van uw partner meenemen in de berekening, als u samen een huis wilt kopen. Naast uw verdiensten is het ook belangrijk inzicht te krijgen in uw financiële verplichtingen. Heeft u bijvoorbeeld een studieschuld of loopt er een krediet op uw naam? Bent u eerder gescheiden en betaalt u maandelijks alimentatie? Dat zijn allemaal factoren die ook een rol spelen in de bepaling van uw maximale hypotheek. Vervolgens is het belangrijk te weten voor welke rentevast periode u kiest. Kiest u voor de laagst mogelijke rente, dan is de rentevastperiode vaak kort en dat heeft invloed op de hoogte van uw hypotheek.

Hypotheek vergelijken

Heeft u nu met deze tool een indicatie gekregen, dan ga ik graag met u zitten om de verschillende hypotheekvormen met u door te nemen. Kiest u voor een annuïtaire hypotheek met veel zekerheid en altijd dezelfde hoogte in lasten, of kiest u voor lineair, waarbij u in het begin meer aflost om later wat meer financiële ruimte te krijgen? Graag vergelijk ik de verschillende vormen van hypotheken met u en afhankelijk van uw eigen unieke persoonlijke financiële situatie maak ik graag een advies op maat. Een adviesgesprek is altijd gratis, de koffie staat klaar.