Wat kan ik besparen?

Wat kan ik besparen op mijn hypotheek Smartfee

Dat is een korte vraag waar geen kort antwoord op is. Besparen heeft vaak betrekking op uw uitgaven. Om dit te kunnen doen is een plan maken heel belangrijk. Allereerst maakt u een overzicht van waar u op kunt besparen. Ruwweg kunnen de uitgaven makkelijk verdeeld worden in uitgaven die moeten en uitgaven die mogen. Smartfee.nl gaat u natuurlijk niet zeggen wat u niet en wel mag, maar kan wel goed advies geven in de uitgaven die moeten. Want dan gaat het vaak over uitgaven voor uw hypotheek of uw verzekeringen. Want hoe meer u hierop kunt besparen, hoe meer u overhoudt voor de leuke dingen die mogen.

Wat kan ik besparen op mijn Hypotheek?

Als u in het bezit bent van een hypotheek dan ziet u dit als een vaste last en een vast gegeven voor de toekomst. Maar zeker met de huidige lage rente kan het zo zijn dat u misschien wel veel kunt besparen op uw maandlasten. Misschien denkt u wel dat het oversluiten van uw hypotheek geen optie is, maar overstappen is niet altijd onmogelijk. Waar kan je allemaal op besparen. Bij de rente is het zo dat hoe zekerder u wilt zijn van een vaste rente voor een langere periode, hoe meer u daarvoor betaalt. U betaalt dus voor zekerheid. Dus door een kortere rentevast periode te kiezen kunt u geld besparen.

Een lagere rente

Soms hoef je het helemaal niet buiten de deur te zoeken om te kunnen besparen. Je kan ook Smartfee.nl laten uitzoeken of het mogelijk is bij je eigen bank een lagere rente te krijgen. Dit kan ook tijdens de rentevast periode, bijvoorbeeld doordat je inmiddels in een andere “risicoklasse” bent gekomen. Als je bij je eigen bank blijft kan je vaak veranderen zonder boete.

Als je tijdelijk even krap zit, dan kan rentemiddeling een optie zijn. De rente die je nu betaalt wordt dan gemiddeld met de rente die nu aangeboden wordt. Maar ook besparen op je overlijdensrisicoverzekering kan een optie zijn. De kosten van dit soort verzekeringen is de laatste tijd flink gedaald en het kan dus voordelig zijn deze om te wisselen.

Smartfee kijkt graag mee of u kunt besparen op uw financiën. Tijdens een kopje koffie nemen wij vrijblijvend uw financiële situatie met u door en geven u daarna een professioneel en betrouwbaar advies op maat.

Corné Leenaars

Corné Leenaars
Directeur / Erkend Hypotheek & Financieel Adviseur

Nina

Nina Vertkas
Erkend Hypotheek & Financieel Adviseur