Uw woning verduurzamen

Verduurzamen van uw woning

Klimaatverandering en global warming zijn hot items. U heeft zich vast al wel eens afgevraagd of u ook zelf wat kunt doen aan duurzaamheid. Al lijken al onze inspanningen soms druppels op een gloeiende plaat, het antwoord is zeker ja! Naast dat u ook echt wat doet voor het milieu, is het ook nog eens aantrekkelijk voor uw portemonnee. En dat is natuurlijk mooi meegenomen, twee vliegen in een klap. Wat zijn dan zoal die maatregelen? U kunt dan denken bijvoorbeeld denken aan het isoleren van uw spouwmuren. U houdt hiermee de warmte binnen en de kou buiten. Dit levert al gauw zo’n 460 euro per jaar op. De investering is circa 4600 euro, waarmee u in 10 jaar financieel uit de kosten bent en daarna er echt op verdient.

Andere duurzame maatregelen

Het isoleren van het schuine dak is ook een optie, al is deze wel bewerkelijker en daarom ook wat kostbaarder. Maar als u toch gaat verbouwen of bijvoorbeeld een dakkapel laat plaatsen, dan is het zeker de moeite waard om dit gelijk in de plannen mee te nemen. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van zonnepanelen. De zon is gratis en van iedereen, en zo kan je zonder veel moeite veel energie winnen. Kies je voor een warmtepomp dan maak je gebruik van de buitenlucht. De pomp zorgt voor verwarming van het water en je huis. Nog een ander goed plan is het gebruik van HR++ glas. Naast dat deze zorgt voor het behoud van warmte en weren van de kou is het ook geluidswerend. En dan zou je ook nog de vloer kunnen isoleren. Deze levert in verhouding het minste op omdat er niet heel veel warmte via de vloer verloren gaat. Maar ook hier geldt dat als je toch gaat verbouwen, je dit gelijk mee kunt nemen.

Duurzaamheid financieren

Al die maatregelen die ik net heb benoemd zijn natuurlijk niet gratis, maar daar is vaak ook een financiering bij te vinden. Ook Binnenlandse zaken is voornemens een behoorlijke subsidiepot te vullen zodat er op gemeentelijk niveau aanspraak kan worden gedaan op projecten in het teken van verduurzamen. Dus kom gerust eens praten met Smartfee en ik zet graag alle financiële mogelijkheden eens op een rij. Ik bouw graag met u een duurzame relatie op. En zoals altijd, een adviesgesprek met mij is vrijblijvend en kosteloos.

MAAK EEN AFSPRAAK